top of page

Imagini (1)

 

Imagini 1

I N S T A L A T I A  P R O T O T I P   D E   C A L I R E   C U   F A N T E

pentru realizarea tratamentului termic al tevilor utilizandu-se caldura de sfarsit de laminare
Contract RELANSIN nr. 1919 / 2004-2006.
Partener si beneficiar SC TMK-ARTROM SA Slatina

Instalatia de calire contine opt celule alimentate cu apa industriala la presiunea de 6 bar, grupate in doua camere de racire, montate in serie pe un sasiu mobil. Solutia tehnica abordata este de mare actualitate si prezinta noutate in tara noastra. Rezultatele experimentale obtinute la nivel industrial au confirmat eficienta noului echipament oferind partenerului agent economic SC TMK-Artrom SA Slatina posibilitatea imbunatatirii indicatorilor economici si de calitatre pentru satisfacerea exigentelor pietei. 

Implementarea tehnologiei noi si a instalatiei prototip de calire a determinat rezolvarea propriilor probleme tehnice si economice de la partenerul agent economic cum sunt reducerea consumurilor energetice in special de gaz metan, reducerea costurilor de productie. ​Alti agenti economici interesati se vor putea dota cu acest echipament prin investitie sau in regie proprie, prin conexiuni legale cu directorul de proiect.

SISTEM PERFORMANT DE PERFORARE CU RACIREA INTERIOARA A POANSONULUI
Contract RELANSIN nr. 2063 / 2004-2006. Partener si beneficiar SC TMK-ARTROM SA Slatina

Modernizarea tehnologiei de fabricatie a tevilor din oteluri aliate si nealiate la S.C. TMK-Artrom S.A. Slatina prin punerea in operare a sistemului perforator cu racirea interioara a poansonului a condus la imbunatatirea calitatii tevilor laminate la cald, respectiv la reducerea rebuturilor cu 50%, ceea ce reprezintă o economie de circa 1.500 t/an semifabricate, aceasta insemnand circa 22.000 lei/an, reducerea cheltuielilor cu 25% precum si cresterea productiei anuale cu 2,5%.
 

Sistemul perforator constituie o contributie originala la imbunatatirea procesului de laminare elicoidala aplicat la perforarea taglelor rotunde in fabricatia de tevi de otel, prin determinarea stiintifica a configuratiei subansamblurilor care participa la procesul deosebit de complex de perforare si a calitatii otelurilor utilizate la fabricarea noilor poansoane de perforare. 

Dr.ing Suciu M.V.

bottom of page